طرح تفصیلی شهر جدید تابناک

خلاصه پروژه

مطالعات تهیه طرح تفصیلی شهر جدید تابناک به عنوان گام اول اجرایی طرح توسعه و عمران (جامع) این هسته سکونتی نوبنیاد در چارچوب سیاست جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) در کشور و در راستاي بسترسازی و تحقق اهداف کلان آمايش سرزمين و توسعه سواحل جنوبي کشور و پاسخ به نياز اسکان ماندگار و بهینه جمعيت مهاجر ناشی از استقرار فعاليت‌هاي صنعتي در منطقه لامرد و حوزه پیرامون آن همچون منطقه ویژه انرژی پارس جنوبی (عسلویه) انجام شده است .

در وضع موجود و بر اساس پیشنهادات نهادهای تخصصی همچون جامعه مهندسان مشاور ایران ، در راستای تحقق اهداف طرح جهش تولید ملی مسکن و همچنین در همسویی با مباحث اصلی مرتبط با موضوع احداث شهرهای جدید و شهر جدید تابناک ، آماده سازی زمین در بخش هایی از کشور با توجه به سند ملی آمایش سرزمین و طرح های ناحیه ای برای تعادل بخشی به نظام سکونت و فعالیت در فضای سرزمینی در همجواری با مراکز اشتغال زا ، به عنوان اصلی ترین راهکار میان مدت و بلند مدت جهت توفیق طرح جهش تولید مسکن عنوان شده که شهر جدید تابناک از اساس برای این منظور و با این ویژگی مهم برنامه ریزی شده است . زیرا که از مهمترین دلایل ایجاد این شهر ، وجود پتانسیل های اشتغال و سرمایه گذاری (صنایع انرژی بر لامرد و شهرک صنعتی) در منطقه و ضرورت ایجاد زیرساخت های اسکان و جذب جمعیت بوده است .

مطالعات طرح توسعه و عمران شهر جديد تابناک در جلسه مورخه 07/07/1399 به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسیده است که متن مصوبه مذکور به شرح ذیل است :

شورایعالي شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ 07/07/99 پیرو صورتجلسه مورخ 16/11/96 خود و صورتجلسه مورخ 30/06/99 کمیته فنی شماره یک ، موضوع طرح جامع شهر جدید تابناک ، مصوب جلسه مورخ 10/03/99 شورای برنامه ریزی و توسعه استان فارس را مورد بررسی قرار داد و ضمن تصویب طرح به شرح زیر اتخاذ تصمیم نمود :  

  • با عنایت به اعلام نظر وزارت نیرو ، متناسب با ظرفیت منابع آب قابل تخصیص ، سقف جمعیت پذیری طرح برای افق 1415 برابر با 32 هزار نفر و برای 1425 معادل 54 هزار نفر در محدوده ای به وسعت 677 هکتار به تایید رسید .
  • نقشه کاربری اراضی طرح با اعمال سه مورد اصلاح به شرح زیر مورد تایید قرار گرفت :
  • ایجاد فضای سبز تجهیز شده نواری درسرتاسر ضلع شرقی شهر جدید ( حد فاصل  شهر  با عرصه های  صنعتی) به عمق 30 متر
  • افزایش سرانه کاربری گردشگری (با حذف از سطوح مسکونی) تا سرانه 4 مترمربع
  • تبدیل کاربری ارتفاعات واقع در جنوب شرق شهر به کاربری طبیعی
  • نقشه فازبندی اجرایی شهر جدید با تایید شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید به عنوان یکی از اسناد طرح جامع ارائه گردد . مقرر می شود به جهت حصول اطمینان از توسعه متوازن شهر با تایید شورایعالی ، شروع عملیات اجرایی در فازهای بعدی منوط به تحقق 70 درصد احداثات (اعم از مسکونی و خدمات) در فاز قبل گردد .
  • تبصره : فازبندی به نحوی انجام گردد که هر فاز جهت تامین خدمات محله ای ، ناحیه ای و منطقه ای متکی به خود باشد .
  • سند شبکه حمل و نقل عمومی با تاکید بر ایجاد ارتباط مناسب شهر جدید با عرصه های فعالیتی و شهر لامرد تهیه گردد . این سند شامل پایانه مرکزی (هاب اصلی) ، ایستگاه های محله ای (لودهای فرعی) و مسیرهای حمل و نقل عمومی شهر جدید است که اتصال شهر جدید با شهر لامرد و همچنین عرصه های صنعتی شرق آن را فراهم می کند .
  • موقعیت تاسیسات و تجهیزات شهری (اعم از آرامستان ، دفع پسماند و تصفیه فاضلاب) با لحاظ ضوابط و مقررات دستگاه های مرتبط و در انطباق با ساختار کلی طرح جامع در سند پهنه بندی حریم مشخص گردد .
  • شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید موظف است با اتخاذ تدابیر لازم زمینه تحقق هم زمان سکونت و خدمات را متناسب با پیشرفت فازهای احداثی فراهم نماید .
  • مطالعات پدافند غیر عامل شهر جدید در انطباق با دستورالعمل مورخ 11/02/96 شورای عالی در اسناد ابلاغی لحاظ گردد .

اطلاعات پروژه

کارشناس تحلیل داده هاي مکانی (GIS) پروژه

هیوا محمود رش

کارشناس تحلیل داده هاي مکانی (GIS) پروژه

یوسف رضایی

مدیر پروژه و مسئول مطالعات برنامه ریزي شهري و منطقه اي

امیرحسین صحرایی

مسئول مطالعات حمل و نقل و ترافیک

فریدون دژدار

کارشناس مطالعات برنامه ریزي شهري و منطقه اي

سجاد ملایی

مسئول مطالعات طراحی شهري و معماري

عصمت پاي کن

کارشناس مطالعات جغرافیایی و برنامه ریزي شهري

فضه بابادوست

کاربری

طرح تفصیلی

مساحت

700هکتار

سال شروع و خاتمه

در حال اجرا – 1399

کارفرما

شرکت عمران شهر جدید صدرا

مسئول پروژه و نظارت عالی پروژه

    سعید سادات نیا